Fără categorie

Cum sunt realizate structurile modulare?

productia constructiilor modulare

Cel mai mare dezavantaj al construcției clădirilor clasice îl constituie timpul, efortul și resursele necesare. Mai mult decât atât, există și griji asociate cu poluarea mediului, pregătirea șantierului, plata unui grup extins de muncitori și închirierea de echipamente pentru construcții. Și, de asemenea, trebuie să faceți față dificultăților birocratice și obținerea autorizațiilor de construcție, calcularea costului materialelor, problema găsirii muncitorilor corespunzător pregătiți, precum și mult timp și efort pentru logistică și implementarea fiecărei etape a construcției capitale.

Și acum aveți o clădire, mai mult sau mai puțin. Imobilul nu mai poate fi modificat pe măsură ce nevoile dvs. se schimbă și nici nu poate fi mutat în altă locație, dacă este nevoie.

E bine că există soluții mai rapide, mai inteligente, mai ecologice și mai flexibile. Considerăm construcțiile modulare ca fiind cea mai bună alternativă, iar dacă nu aveți de gând să construiți o piramidă, o catedrală sau un palat extravagant, ci doar aveți nevoie urgent de un birou, spațiu de producție sau spațiu comercial, atunci alegerea este evidentă. Apropo, în timp, clădirile se deteriorează și se distrug, dar modulele noastre galvanizate pot dăinui pentru totdeauna.Avantajul pentru client este că cea mai mare parte a lucrărilor se desfășoară în etapa de producție și doar ultimele retușuri de instalare sunt efectuate la fața locului. Și s-a dovedit a fi mai rapid, mai economic și necesită mai puține investiții în logistică. Deci, să aflăm cum sunt realizate construcțiile modulare. Apropo, puteți viziona videoclipuri din producția noastră în Reels și Stories pe pagina noastră de Instagram.

Termeni de referință – Primul pas este elaborarea unui plan. Începe cu determinarea suprafeței, funcționalității și aspectului clădirii în funcție de nevoile, obiectivele și bugetul dumneavoastră.

Desen de inginerie – Odată ce toate specificațiile viitoarei structuri au fost determinate, începe pregătirea desenelor și planurilor detaliate. Acest pas garantează că structura este fabricată conform specificațiilor dvs., respectă standardele și rămâne sigură și fiabilă pe toată durata de viață.

Obținerea permiselor – Orice clădire, modulară sau nu, necesită un set de autorizații înainte de a putea fi instalată sau construită. Următorul pas este să ne asigurăm că toate permisele și aprobările pentru teren sunt obținute. Vestea bună este că în funcție de locație, autorizațiile pentru construcții modulare se eliberează după o schemă mai simplificată, dar experții noștri vă vor oferi sfaturile corespunzătoare în fiecare caz concret.

Pregătirea locului de instalare – este necesară pregătirea șantierului, inclusiv nivelarea terenului, crearea unei platforme pentru module, stabilirea de comunicații externe și rețelele necesare. În funcție de tipul construcției modulare, procesul este diferit. De exemplu, dacă aveți un modul expozițional mobil care este instalat temporar, atunci trebuie doar să vă asigurați că suprafața este suficient de plană și stabilă. Dacă plănuiți o construcție modulară de care veți avea nevoie pe termen lung, de exemplu o casă mare sau un birou, atunci va trebui să pregătiți o platformă solidă. În funcție de situație, poate fi diferit: o fundație în bandă, blocuri de beton în stil Lego, piloți cu bază metalică sau doar plăci de pavaj. Vestea bună este că în acest moment structura este deja fabricată în producție, deci realizarea acestor procese în paralel vă economisește considerabil timpul.

Fabricarea – crearea modulelor are loc într-o fabrică și trece prin mai multe etape. Aici se desfășoară toate lucrările, de la sudarea cadrului galvanizat și vopsirea acestuia, izolarea podelei și tavanului, apoi montarea pardoselii și tavanului, montarea pereților și a structurilor ferestrelor, instalarea pieselor electrice și a echipamentelor suplimentare. După cum am menționat mai devreme, modulele sunt 90% asamblate în producție și ajung la locul de instalare aproape gata

Transportul și instalarea la fața locului – livrarea modulelor finite la locul de instalare se realizează folosind platforme de transport care au o macara specială. Înainte de a trimite modulele, trebuie să verificați accesibilitatea căilor de acces la șantier, astfel încât drumul să fie suficient de lat și să nu existe obstacole sub formă de linii electrice sau ramuri mari de copaci. Când structura este livrată și instalată pe platformă, se efectuează lucrările finale de îmbinare a modulelor. Instalarea pereților despărțitori în interior, a structurilor ferestrelor și a pieselor electrice poate fi, de asemenea, finalizată parțial; aceasta va dura între 1 și 3 zile, maximum.

Conexiunea la comunicații – ultimul detaliu necesar este conectarea structurii la rețele externe. La etapa de aprobare a planului de construcții sunt prevăzute toate punctele de conectare de comunicație la module, astfel încât structurile ajung la șantier complet pregătite pentru această etapă. Ultimul pas necesar constă în efectuarea lucrărilor de racordare de către specialiști, după care construcția modulară va fi complet pregătită pentru funcționare.

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *