Fără categorie

3 mituri despre construcțiile modulare

magazin modular chisinau

Construcțiile modulare sunt un produs destul de nou pe piața imobiliară din Moldova, iar noi ne confruntăm cu diferite mituri și obiecții pe care le auzim în întâlniri și în comentariile rețelelor de socializare ale companiei Perfectum Module. Este în regulă, pentru că suntem întotdeauna pregătiți să răspundem sincer la toate întrebările și să vorbim despre avantajele și dezavantajele alegerii tehnologiilor modulare pentru fiecare caz în parte.

În primul rând, să observăm că nu tot ce este prezentat ca fiind construcții modulare în Moldova se referă cu adevărat la construcțiile modulare. Există case cu structură din lemn, containere și containere maritime, și din neștiință, toate acestea sunt adunate de persoanele neinițiate într-o singură categorie. Acest articol se referă la produsele Perfectum Module: construcții modulare fabricate conform tehnologiei austriece, din structuri metalice de înaltă calitate și pereți din panouri sandwich.

MITUL nr. 1: Construcțiile modulare nu pot fi folosite iarna

Scandinavii, islandezii și locuitorii Canadei locuiesc în case modulare, lucrează în birouri modulare și închiriază camere confortabile în construcții modulare. Ei zâmbesc, ne transmit salutări și contrazic acest mit.

Structura completă a modulelor este proiectată pentru a reține căldura: funcționează ca un adevărat termos, menținând căldura pentru o perioadă îndelungată. 

Cum reușim asta? În modulele companiei Perfectum Module, în configurație maximă, pereții, podeaua și tavanul sunt izolați cu spumă poliuretanică cu o grosime de 100mm și mai mult. Acest lucru asigură o izolare termică maximă. Spuma poliuretanică este un material cu conductivitate termică minimă la o grosime minimă în comparație cu pereții groși din cărămidă, blocuri de beton și alte materiale folosite în construcțiile tradiționale.

Datorită acestui fapt, construcțiile au valori scăzute ale conductivității termice și o etanșeitate ridicată. Prin urmare, în perioada rece, încălzind încăperea, căldura este bine păstrată cu pierderi minime. Cu toate acestea, în perioada caldă, din cauza faptului că baza containerului este metalică, acesta se încălzește de la soare, iar pentru răcirea sa este nevoie de folosirea unui aparat cu aer condiționat. De obicei, această măsură este suficientă pentru a menține o temperatură răcoroasă. Dar, pentru o soluție radicală la această problemă, noi la Perfectum Module am găsit o alternativă: construcția este acoperită cu o vopsea termică specială care protejează construcția de încălzire, reflectând razele solare. Acoperirea protejează construcția și împotriva înghețului în timpul iernii. Această tehnologie inovatoare este aplicată la cererea clienților și în funcție de necesități.

Am menționat deja că la noi conducerea companiei locuiește în construcții modulare și lucrează într-un birou modular? Prin urmare, testăm totul personal și luăm în considerare toate aspectele ale vieții în clădirile modulare.

Construcțiile modulare nu cedează clădirilor tradiționale în ceea ce privește confortul și funcționalitatea – puteți instala toate facilitățile și comunicațiile. Cum își încălzesc casele clienții noștri? Unii folosesc podea încălzită și un aparat de aer condiționat potrivit pentru orice sezon, alții instalează șemineu, sobă franceză, iar alții aleg încălzirea autonomă tradițională cu gaz.


Concluzie: Într-o locuință sau birou modular, confortul termic este asigurat – indiferent de condițiile meteorologice precum zăpada, vântul sau ploaia!

casa modulara din container

MITUL nr. 2: Aspectul exterior neplăcut

O astfel de afirmație este adevărată pentru containerele de construcții sau diversele spații auxiliare făcute din module, care inițial nu necesită vreun decor suplimentar. Dar atunci când vorbim despre case, birouri și magazine, arhitectura și exterioarele fațadelor clădirilor modulare pot chiar să depășească construcțiile similare din cărămidă și beton.

  • Construcția modulară este mult mai rezistentă decât opțiunile analoage, cu excepția betonului armat monolit, nu suferă compactări și deformări, astfel că se pot pune în aplicare orice fantezii în materie de design, se pot marca magazinele modulare sau se pot îmbrăca casele de vară cu lemn.
  • Modulele pot fi instalate unul peste altul, cu o rotație, creând astfel forme arhitecturale moderne interesante. Acoperișul poate fi făcut utilizabil sau verde, deoarece este rezistent și etanș.
  • Pereții pot fi echipați cu geamuri panoramice – acesta este un trend în multe țări din lume, mai ales atunci când construcția este amplasată într-un loc pitoresc.
  • Fațada exterioară poate fi realizată folosind orice materiale: piatră naturală sau artificială, panouri decorative, cărămidă decorativă, placă de fațadă, tencuială.

De unde a apărut acest mit?

În cei 9 ani de activitate cu structuri modulare, clienții preferă adesea fie un aspect minimalist-industrial al caselor fără finisaje, fie decid să economisească sau să facă finisajele ulterior. Chiar și fără finisajele fațadei, construcțiile modulare sunt maxim izolate termic și pregătite pentru utilizare. Finisajele pot fi realizate fie de către compania Perfectum Module, fie de către client, în funcție de preferințe.

MIT Nr.3. Modulele se vor prăbuși în 2 ani

Tehnologia de fabricare a construcțiilor modulare a fost dezvoltată inclusiv pentru locurile greu accesibile, unde este dificil sau imposibil să se așeze o fundație în sol.

Pentru instalarea containerelor modulare, poate fi folosită orice suprafață plană și netedă, nepredispusă deformărilor și micșorărilor. În cazul în care o astfel de suprafață nu există, instalarea se face pe o fundație de benzi sau pe o bază metalică.

Structura containerelor constă dintr-o carcasă din profile galvanizate cu pereți din panouri sandwich. Structura metalică a cadrelor, realizată cu respectarea tehnologiilor, reprezintă o bază foarte solidă a casei. Variatiile bruște de temperatură, vânturile puternice și chiar cutremurele nu afectează construcția. Prin urmare, clădirile modulare sunt proiectate pentru condiții destul de dificile.

Compania Perfectum Module oferă garanție pentru defectele ascunse, iar durata de viață a construcțiilor modulare depășește 50 de ani.
Perfectum Module – primii care au adus conceptul de construcții modulare în Moldova. De atunci, ne perfecționăm continuu procesele de fabricație și logistică. În cel mai scurt timp posibil, obțineți locuința sau spațiul pentru afacerea dvs., conform propriului proiect.

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *