Fără categorie

Ce sunt constructii modulare?

restaurant modular

Constructii modulare sunt structuri care sunt ridicate într-o unitate de producție înainte de a fi transportate pentru a fi asamblate la fața locului.

În ciuda faptului că a fost folosit ca metodă de construcție timp de zeci de ani, acest tip de structură modulară este din ce în ce mai mult utilizat pentru o gamă mai largă de proiecte de construcție, de la oficii modulare, și clădiri de cazare până la proprietăți rezidențiale și multe altele.

Cum sunt asamblate?

Constructie casa modulara este un proces prin care o clădire este construită în afara amplasamentului, în condiții controlate în fabrică, apoi transportată și asamblată la locul final. Acest tip de construcție poate include o serie de tipuri de clădiri și planuri de spații diferite.

Constructii modulare sunt fabricate în secțiuni aflate departe de șantierele de construcții și apoi sunt livrate la locul dorit, unde sunt instalate în structura finală a clădirii. 60-90% din muncă se realizează în cadrul fabricii, fie ca structură prefabricată, fie ca unități modulare pentru un proiect mai mare.

Această construcție în afara șantierului permite utilizarea tehnicilor de producție simplificată pentru a crea module prefabricate. Aceste containere modulare pot fi suprapuse sau aranjate pentru a crea diferite configurații. Procesul de construcție modulară este finalizat pe șantier, folosind conexiuni între module (sau inter-conexiuni) pentru a lega modulele între ele.

Constructii modulare permanente, cum ar fi spatii comerciale modulare, etc, sunt construite la standarde egale sau mai mari decât cele ale instalațiilor tradiționale, asigurând un nivel ridicat de control al calității.

Constructii modulare permanente pot fi construite din diferite materiale de construcție, cum ar fi betonul, oțelul sau lemnul. Producția de oficii modulare include, de asemenea, instalarea ferestrelor, a surselor de alimentare cu energie electrică, a conductelor de apă și canalizare, a telecomunicațiilor, a sistemelor de condiționare a aerului, etc. Multe dintre aceste elemente suplimentare pot fi instalate înainte de livrare pe șantier, economisind timp la construcție. Constructii modulare permanente sunt concepute pentru a rămâne în același loc după construcție și pot avea atâtea etaje câte permite regulamentul de construcție.

Faza de proiectare este deosebit de importantă atunci când se creează constructii modulare. Metodele de proiectare pentru producție și asamblare trebuie utilizate pentru a se asigura că nivelurile de toleranță sunt controlate în timpul asamblării și pentru a se asigura că orice deformare sau nealiniere poate fi corectată. Sistemele de proiectare asistată de calculator, fabricarea aditivă (imprimare 3D) și sistemele de gestionare a producției sunt importante pentru construcția modulară, deoarece componentele nu pot fi rearanjate cu ușurință pe șantier.

Compania Perfectum Module garantează respectarea tuturor standardelor de calitate la instalarea de constructii modulare.

Două tipuri de constructii modulare

Constructii modulare permanente

Producția de constructii modulare permanente este o metodă de construcție inovatoare și durabilă care utilizează tehnologii de producție sustenabilă. Lucrările se efectuează în afara șantierului de construcție, asamblându-se constructii metalice sau modulare cu un singur etaj sau cu mai multe etaje în secțiuni modulare prefabricate: de la garaje auto modulare la spații comerciale și oficii. Modulele pot fi integrate în proiecte construite pe șantier sau pot fi utilizate independent ca soluție la cheie și pot fi livrate cu sisteme MEP, instalații și finisaje interioare în mai puțin timp, cu mai puține deșeuri și cu un control mai bun al calității decât în cazul proiectelor construite direct pe șantier. Studiile recente susțin faptul că construcția modulară este un proces de construcție eficient, ce contribuie la dezvoltarea industriei construcțiilor. 

Producția în afara șantierului de construcții a modulelor oferă un mediu mai controlat și îmbunătățește calitatea și precizia fabricării componentelor.

Constructii modulare mobile

Constructii modulare mobile sunt clădiri asamblate parțial sau integral, care respectă codurile în vigoare sau reglementările naționale, construite într-o companie de construcții folosind un proces de construcție modulară. Constructii modulare mobile sunt concepute pentru a fi reutilizate sau refolosite și transportate pe diferite șantiere de construcție. Acestea sunt utilizate pentru școli, oficii modulare, clinici medicale, centre de vânzări și orice alt domeniu în care o clădire relocabilă poate satisface nevoia de spațiu temporar. Aceste constructii modulare permit livrarea rapidă, relocare ușoară, reconfigurare ieftină, un program de amortizare accelerată și o flexibilitate extraordinară. Clădirile relocabile nu sunt atașate la un bun imobil, ci sunt instalate în conformitate cu recomandările de instalare ale producătorului și cu cerințele codului local. Aceste clădiri sunt indispensabile atunci când sunt necesare rapiditate, spațiu temporar și capacitate de relocare.

Ce sunt containere modulare?

Containere modulare sunt secțiuni care sunt îmbinate pentru a crea o casă sau o ghereta comerciala modulara. Numărul de containere modulare necesare depinde de mărimea și stilul proiectului definitivat.

Cât costă asamblarea construcțiilor modulare?

Costul variază în funcție de amploarea proiectului și de tipurile de materiale utilizate.

Alți factori, cum ar fi includerea accesoriilor și dotărilor interioare, pot afecta, de asemenea, costul unei clădiri modulare. Cu toate acestea, după cum arată studiile de caz, constructii modulare pot oferi economii semnificative în comparație cu cele tradiționale. Acest lucru se datorează unor factori cum ar fi condițiile meteorologice, care nu reprezintă o problemă pentru graficul proiectului, și posibilitatea de a lucra la structură în afara amplasamentului în timpul pregătirii șantierului, ceea ce reduce timpul de finalizare.

Cât timp va dura o hala de producere modulara sau orice altă clădire din containere modulare?

Durata de viață a unei clădiri modulare depinde de faptul dacă aceasta a fost proiectată pentru a fi temporară sau permanentă. Deși mulți oameni încă asociază constructii modulare cu structuri temporare, clădirile modulare moderne pot dura la fel de mult ca cele tradiționale.

Constructii modulare trebuie să îndeplinească sau să depășească aceleași standarde de construcție ca și clădirile tradiționale, iar multe dintre ele sunt construite cu aceleași materiale ca și clădirile obișnuite. Deși constructii modulare sunt testate pentru a asigura calitatea și siguranța, acestea, ca orice alte structuri, necesită întreținere pentru a le menține și prelungi durata de viață.

Luând în considerație aceste lucruri, construcții modulare pot dura zeci de ani!

Avantajele tehnologiilor de construcție modulară față de construcția tradițională

Producția de constructii modulare are o serie de avantaje față de metodele tradiționale de construcție. Printre acestea se numără:

  • Întârzierile de construcție datorate condițiilor meteorologice nefavorabile și altor probleme legate de condiții de șantier nu reprezintă o problemă în cazul producției în cadrul fabricii, ceea ce elimină multe întârzieri potențiale în ceea ce privește datele de finalizare a proiectului.
  • Mediul din fabrică permite producerea de constructii metalice sau modulare de o calitate mai bună, datorită procedurilor și controalelor operaționale îmbunătățite, iar angajații pot lucra în condiții mai confortabile. În plus, lucrările de construcție pot fi prelungite la 24 de ore pe zi și 7 zile pe săptămână, în cazul în care un proiect trebuie să fie finalizat.
  • Aprovizionarea cu materiale este mai ușor de controlat într-un mediu de fabrică, ceea ce reduce pierderile și, prin urmare, costurile și, de asemenea, reduce impactul construcției asupra mediului. Acest lucru poate duce la o reducere cu 90% a utilizării de materiale în comparație cu construcțiile tradiționale.
  • Producția modulelor și a panourilor sandwich poate începe înainte ca lucrările pregătitoare de pe șantier, cum ar fi fundațiile, să fie finalizate, ceea ce accelerează întregul proces de construcție.
  • Construcția modulară permite ca diferite părți ale unei clădiri să fie construite în același timp, reducând și mai mult timpul necesar pentru finalizarea unui proiect.
  • Construcția modulară este optimă pentru locațiile îndepărtate, unde construcția la fața locului poate fi dificilă sau costisitoare. Construirea departe de astfel de locații înseamnă, de asemenea, că personalul poate lucra în locuri în care serviciile medicale și sanitare sunt mai ușor de asigurat.
  • Constructii modulare pot fi modernizate în timp sau chiar pot fi privite ca o clădire relocabilă care, de asemenea, poate fi ușor modernizată pentru a răspunde unor noi nevoi.
  • Deoarece containere modulare trebuie să respecte normele de manipulare și asamblare, produsul final se poate dovedi mai durabil decât o construcție tradițională, care nu a trebuit să fie evaluată fragmentar.
  • Multe containere modulare folosesc panouri de izolație structurală, care sunt ușoare, dar rezistente și oferă o izolare termică mai bună, precum și rezistență la umezeală și frig, în comparație cu materiale precum lemnul. De asemenea, designul din fabrică elimină posibilitatea de reținere a umidității în interiorul structurii, ceea ce îmbunătățește calitatea produsului.
  • S-a dovedit că constructii modulare oferă economii de timp de peste 50% în comparație cu construcția tradițională, ceea ce duce la mai puține costuri.

Aplicații 

Dacă în trecut constructii modulare erau asociate structurilor temporare, astăzi, datorită perfecționării calității, designului și dimensiunilor blocurilor, acest tip de construcție își găsește din ce în ce mai multe aplicații. De la o cabina de paza modulara la case, oficii și structuri mai mari, cum ar fi sălile de sport, domeniul de aplicare al construcțiilor modulare este în continuă expansiune.

Clădirile modulare moderne nu mai sunt asociate cu structuri mici și ieftine, ci demonstrează că pot fi folosite în orice scop, oferind economii de costuri și timp și o calitate comparabilă cu structurile tradiționale.

Back to list

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *